Velg en side

Tirsdag 1.juni klokken 19.00 arrangerer Haram ut av Ålesund paneldebatt i kinosalen på ID-huset. Forfatter av «Kaosreformene», Per Gunnar Stenvaag, og Harams siste ordfører Vebjørn Krogsæter er blant deltakerne som svarer på spørsmål og deler sine tanker om Haram som selvstendig kommune etter høstens stortingsvalg.

Haram ut av Ålesund samler tirsdag 1.juni klokken 19.00 sammen et panel som skal fortelle om sine tanker rundt tvangssammenslåingen Haram var utsatt for, og den eventuelle fremtiden som egen selvstendig kommune på nytt etter høstens Stortingsvalg.

Leder i Haram ut av Ålesund, Harald Nordang, vil fortelle om folkebevegelsens bakgrunn, tankesett, og målsetninger. Allerede den første uken har et høyt antall personer signert oppropet om reversering av tvangssammenslåinga med Ålesund.

Vebjørn Krogsæter var Harams siste ordfører, og er nå varaordfører i den nye storkommunen. Senterparti-politikeren vil svare ut spørsmål om blant annet hans tanker om hvordan Haram vil stå seg egen selvstendig kommune på nytt.

I tillegg er forfatter Per Gunnar Stenvaag på rundreise med sin nye bok «Kaosreformene» Svært få kjenner Norges langstrakte land bedre enn den nå pensjonerte SAS-flygeren. Prosessen rundt kommunesammenslåingen ledet av regjeringen Solberg, har Stenvaag samlet mellom to permer. Det er en bok alle bør lese, og i særdeleshet kapittelet om Norges største kommunesammenslåing. Nye Ålesund. Han vil fortelle alt om hvordan Haram igjen kan gjenoppstå som egen kommune, og hva som må til.

Til slutt vil det være mulighet for å stille spørsmål fra salen til paneldeltakerne, og selvsagt mulighet for å kjøpe den interessante boken til forfatter Stenvaag. Debatten vil ta rundt 1,5 time.

Slik deltar du i debatten

Haram ut av Ålesund har 50 seter tilgjengelig for publikum i kinosalen, der alle må registrere seg i henhold til gjeldende smittevernregler. Det er gratis inngang.

Registrering av deltakelse skjer til e-mail: post@haramutavalesund.no eller ved SMS på telefon 952 29926. Vi trenger navn og telefonnr ved påmelding. Det er førstemann til mølla som gjelder for de 50 plassene i salen.

Om du ikke har anledning til å være fysisk til stede i salen, vil debatten streames på Facebook-siden Haram ut av Ålesund. Her vil det også være mulighet til å stille spørsmål i kommentarfeltet til paneldeltakerne. Debatten styres av Robin Røkke, som vil stille dine spørsmål videre til rett adresse i panelet.