Velg en side

Knappe tre uker før årets stortingsvalg har folkeaksjonen Haram ut av Ålesund sine digitale og fysiske lister fått over 5 000 signaturer fra stemmeberettigede med adresse i tidligere Haram kommune.

Det er organisasjonens styreformann Harald Nordang, som forteller dette.

-Per 22. august er det i alt 5 094 stemmeberettigede av totalt 6400 i tidligere Haram kommune, som har skrevet under og  vil ut av Ålesund etter valget. Riktignok nok er ikke listene ferdig vasket enda, men den store oppslutningen viser at engasjementet og oppslutninga rundt folkeaksjonen rett og slett er kjempestort, sier styreleder Harald Nordang.

Om du ikke allerede har signert for reversering av tvangssammenslåingen med Ålesund, kan du gjøre det her

Samtidig er det viktig å ta med seg når valgseddelen skal leveres, at reversering av kommunereformen er en av Senterpartiets store kampsaker. Et rødgrønt flertall ved stortingsvalget 13.september må til for at Haram skal få mulighet til løsrivelse fra Ålesund kommune.

Du kan også støtte folkeaksjonen Haram ut av Ålesunds arbeide med en donasjon Alle innkommende midler vil uavkortet bli benyttet til å nå formålet om reversering.

Haram ut av Ålesund var også invitert under Arendalsuka, der Jonny Helland (bildet) representerte folkeaksjonen med å fortelle hvordan tvangssammenslåingen var i ferd med å ødelegge en velfungerende bosettings- og jobbregion totalt.