Velg en side

Knappe to uker etter at Haram ut av Ålesund startet folkeaksjon for å reversere tvangssammenslåinga med Ålesund har over 4 000 signert underskrift-listene enten fysisk eller digitalt.

De nakne tall og fakta viser at over 1 700 personer har signert fysisk på en av de 15 listene som er plassert på utsalgssteder i gamle Haram kommune. Ytterligere over 2 300 har signert digitalt enten via Facebook-siden, pr e-post eller skjema på hjemmesiden.

Om du ikke har signert oppropet om oppropet om reversering av tvangssammenslåinga med Ålesund enda, kan du lese her hvordan du går fram for å ytre din mening etter 1,5 år som innbygger i den nye storkommunen Ålesund.

-Oppslutninga om løsriving fra innbyggerne i alle deler av gamle Haram har rett og slett vært overveldende. Vi har uten tvil folket i ryggen, og vi skal jobbe videre inn mot høstens Stortingsvalg med å fremme vårt budskap om reversering fra tvangssammenslåinga med Ålesund, sier styreleder i Haram ut av Ålesund, Harald Nordang.

Suksess på ID-huset

Tirsdag 1.juni arrangerte Haram ut av Ålesund et kombinert digitalt/fysisk folkemøte og paneldebatt på ID-huset. I tiden vi lever i, er det vanskelig å samle like mange mennesker som i tiden før 12.mars i fjor. Dog forteller engasjementet og oppslutningen rundt arrangementet, at dette var noe mange fikk med seg.

Facebook-siden vår kunne publikum sende inn sine spørsmål, og slik sett delta i møtet med å få svar i tillegg. Møtet ble overført direkte, og videoen ligger fortsatt ute i sin helhet. Foreløpig har over 2 200 unike seere fått med seg hele eller deler av den knappe timen med opptak.

Et tall som også er oppsiktvekkende høyt med tanke på at innholdet trolig er mest relevant for de som har adresse i gamle Haram kommune.

Folkeaksjon fortsetter! Kjenner du noen som ikke har signert oppropet fysisk eller digitalt, og som ønsker seg ut av storkommunen Ålesund, anbefaler vi å tipse om hvordan vedkommende bidrar til reversering av tvangssammenslåinga.

Om du ønsker å støtte folkeaksjon Haram ut av Ålesund ved å donere økonomisk støtte, kan du gjøre det som følger:

VIPPS: 691986

Kontonr. 3905 12 49600

Alle donasjoner innbetalt går uavkortet til å dekke løpende utgifter.